Mandulakalapos képviselőfánk
2014-10-31- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Nagyon finom ropogós a teteje, a mandula is különleges finom ízt ad a süteménynek.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók 25 darabhoz:
- 2 deci víz
- 20 deka margarin
- 20 deka liszt
- 2 tojássárgája
- 3 egész tojás
- csipet só
- csipet cukor
- Krém:
- 7 deci tej
- 2 csg vaníliás puding
- 2 tojás felvert habja
- 10 deka cukor
- 15 deka piritott mandula
- 4 deci tejszin
1. Lépés
A vizet a margarinnal, a sóval, cukorral felforraljuk. Amikor forr, lassan hozzáöntöm állandó keverés mellett a lisztet. Ha már elválik az edény oldalától, akkor jöhetnek bele egyenként a tojások.
2. Lépés
Jól kikeverjük, majd habzsák és csillagcső segítségével kis gombócokat formálunk. Olajos-lisztes sütőlapra tesszük. 180 fokon megsütjük, amit 20 percig nem szabad kinyitni.
3. Lépés
Amikor megsült a fánk a kalapját levágjuk, és forró karamellbe belemártjuk. Pirított mandulával meghintjük.
4. Lépés
A tejből, s a többi hozzávalóból pudingot főzünk, a tojás habját óvatosan belekeverjük. A krémmel a fánkokat megtöltjük, a tetejére 4 deci tejszinből habot verünk és a puding tetejére nyomjuk. Végül jöhet rá a kalap.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 754 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
799 kcal -
Zsír
48g -
Szénhidrát
81g -
Fehérje
15g -
Koleszterin
217mg -
Cukor
50.2g