Mandulakalapos képviselőfánk

2014-10-31
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Nagyon finom ropogós a teteje, a mandula is különleges finom ízt ad a süteménynek.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók 25 darabhoz:
  • 2 deci víz
  • 20 deka margarin
  • 20 deka liszt
  • 2 tojássárgája
  • 3 egész tojás
  • csipet só
  • csipet cukor
  • Krém:
  • 7 deci tej
  • 2 csg vaníliás puding
  • 2 tojás felvert habja
  • 10 deka cukor
  • 15 deka piritott mandula
  • 4 deci tejszin

1. Lépés

A vizet a margarinnal, a sóval, cukorral felforraljuk. Amikor forr, lassan hozzáöntöm állandó keverés mellett a lisztet. Ha már elválik az edény oldalától, akkor jöhetnek bele egyenként a tojások.

2. Lépés

Jól kikeverjük, majd habzsák és csillagcső segítségével kis gombócokat formálunk. Olajos-lisztes sütőlapra tesszük. 180 fokon megsütjük, amit 20 percig nem szabad kinyitni.

3. Lépés

Amikor megsült a fánk a kalapját levágjuk, és forró karamellbe belemártjuk. Pirított mandulával meghintjük.

4. Lépés

A tejből, s a többi hozzávalóból pudingot főzünk, a tojás habját óvatosan belekeverjük. A krémmel a fánkokat megtöltjük, a tetejére 4 deci tejszinből habot verünk és a puding tetejére nyomjuk. Végül jöhet rá a kalap.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 295 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fánk sütőben sütve

  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    799 kcal
  • Zsír

    48g
  • Szénhidrát

    81g
  • Fehérje

    15g
  • Koleszterin

    217mg
  • Cukor

    50.2g