Áfonyás piskóta
2012-07-31- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 32 perc
- Elkészítés: 47 perc
Megint csak az áfonya. :) Biztosan unhatjátok már, de annyira szeretem, hogy nem tudok mit tenni ellene. Ha látok szép gyümölcsöt, akkor muszáj vennem belőle.
Ezeket szerezd be:
- 3 csésze liszt
- 1 púpos tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 25 dkg barna cukor
- 4 evőkanál sótlan vaj
- 3/4 csésze tej
- 2 csésze áfonya
- 1 nagy tojás
- 2 nagy tojásfehérje
- 2 tk vanília
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy sütőformát, majd az aljába szórjunk lisztet. Egy nagy tálban keverjük össze lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
2. Lépés
Egy kézi mixer vagy botmixer segítségével, egy közepes méretű tálban verjük fel a cukrot és a vajat kb. 3 perc alatt. Adjuk hozzá a tojást és a tojásfehérjét egy időben. Végül jöjjön bele a tej és a vanília.
3. Lépés
Öntsük össze a nedves hozzávalókat és a lisztes keveréket, és keverjük, amíg teljesen homogén lesz. Óvatosan szórjuk bele a megmosott áfonyát. Tegyük a tésztát az előkészített tortaformába és süssük k.b 30-32 perc alatt készre. Szobahőmérsékleten, porcukorral megszórva tálaljuk.
Értékelések
(4.4 / 5)
7 személy értékelt
6 917 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
168,2 kcal -
Zsír
2,9 g -
Fehérje
3,1 g -
Szénhidrát
33,1 g