Juhtúrós sztrapacska

2012-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A sztrapacska nem teljesen magyar eredetű recept, hanem szlovák étel, de ettől függetlenül nálunk is nagy hagyománya van, főleg a juhtúrós változatban. Szinte minden étteremben lehet kapni ezt a fajta változatot.

Ezeket szerezd be:

  • 5 nagy krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál só

Recept elkészítése

1. A krumplikat jól megmossuk és hámozzuk, majd egészen finom reszelőn reszeljük, majd liszttel és és sóval galuska szerű tésztát gyúrunk belőle.

2. Egy lábasban felteszünk 1 l vizet forrni, teszünk bele 3 evőkanál olajat és 1 evőkanál sót és beleszaggatjuk a tésztát. A galuskákat leszűrjük, majd összekeverjük a juhtúróval és még forrón tálaljuk.

Ízesítésképpen szoktak rátenni sült szalonnát és tejfölt a tetejére.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 695 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sztrapacska

  • Káposztás sztrapacska