Epres sajttorta recept
2012-05-25- Típus: Gyümölcstorta, Sajttorták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Egy könnyed nyári édesség az eper szezonban. Tulajdonképpen bármilyen bogyós gyümölccsel ízesíthetjük.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze édes teasütemény morzsa
- 2 teáskanál cukor
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál eper lekvár
- 500 g krémsajt
- 3 dl tej
- 3 tojásfehérje
- 1 tojás
- 1,5 evőkanál citromlé
- Tetejére:
- 30 dkg eper
- 4-5 evőkanál eper lekvár
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a morzsát, a cukrot, az olvasztott vajat és a lekvárt. Nyomkodjuk ezt a morzsakeveréket a sütőforma aljára.
2. Lépés
Egy nagy tálban elektromos keverővel keverjük össze a krémsajtot, majd adjuk hozzá a tejet, a tojásfehérjét, az 1 tojást és citromlevet, aztán keverjük simára. Öntsük bele a keveréket a morzsa tetejére.
3. Lépés
Helyezzük a sütőformát egy másik tepsibe, amit 1 cm-ig megtöltünk vízzel.
4. Lépés
Süssük addig, amíg a szélei és a torta teteje kissé megbarnul, ez kb. 55-60 perc.
5. Lépés
Vegyük ki a sütőből a tortát és hagyjuk hűlni 30 percig, majd tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.
6. Lépés
A következő nap megmossuk az epreket, félbe vágjuk, de tehetjük a tortára egészben is. A végén rácsöpögtetünk egy kis eperlekvárt.
7. Lépés
A sajttorta úgy a legjobb, ha jól behűtjük a tálalás előtt. Mielőtt felvágnánk hagyjuk 10 percet szobahőmérsékleten.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
10 639 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
554,9 kcal -
Összes zsír
29,0 g -
Szénhidrát
64,1 g -
Fehérje
11,1 g