Epres sajttorta recept

2012-05-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Egy könnyed nyári édesség az eper szezonban. Tulajdonképpen bármilyen bogyós gyümölccsel ízesíthetjük.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze édes teasütemény morzsa
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál eper lekvár
  • 500 g krémsajt
  • 3 dl tej
  • 3 tojásfehérje
  • 1 tojás
  • 1,5 evőkanál citromlé
  • Tetejére:
  • 30 dkg eper
  • 4-5 evőkanál eper lekvár

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a morzsát, a cukrot, az olvasztott vajat és a lekvárt. Nyomkodjuk ezt a morzsakeveréket a sütőforma aljára.

2. Lépés

Egy nagy tálban elektromos keverővel keverjük össze a krémsajtot, majd adjuk hozzá a tejet, a tojásfehérjét, az 1 tojást és citromlevet, aztán keverjük simára. Öntsük bele a keveréket a morzsa tetejére.

3. Lépés

Helyezzük a sütőformát egy másik tepsibe, amit 1 cm-ig megtöltünk vízzel.

4. Lépés

Süssük addig, amíg a szélei és a torta teteje kissé megbarnul, ez kb. 55-60 perc.

5. Lépés

Vegyük ki a sütőből a tortát és hagyjuk hűlni 30 percig, majd tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.

6. Lépés

A következő nap megmossuk az epreket, félbe vágjuk, de tehetjük a tortára egészben is. A végén rácsöpögtetünk egy kis eperlekvárt.

7. Lépés

A sajttorta úgy a legjobb, ha jól behűtjük a tálalás előtt. Mielőtt felvágnánk hagyjuk 10 percet szobahőmérsékleten.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6,018 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

  • Szilvás túrótorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    554,9 kcal
  • Összes zsír

    29,0 g
  • Szénhidrát

    64,1 g
  • Fehérje

    11,1 g