Tejfölös fánk recept

2013-02-25
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Ha még mindig a fánkszezonnál tartunk, akkor miért ne próbálnánk ki a következő finomságot? Az összes hozzávalót fellelhetjük otthon.

Ezeket szerezd be:

  • 300 ml tejföl
  • 20 g élesztő
  • 200 ml tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 6 tojás
  • 500 g liszt
  • csipet só

1. lépés

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük egy kis liszttel. A tejfölt egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, sót, majd a lisztet, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, amíg a tészta sima lesz.

2. lépés

A tésztát lefedjük, majd langyos helyre tesszük és legalább 30 percig kelni hagyjuk. Ezután a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd fánkot szaggatunk belőle, s forró olajban kisütjük.

 

Fogás: Cimkék: , , Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 007 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    427 kcal
  • Zsír

    8.3g
  • Szénhidrát

    70.2g
  • Fehérje

    16.9g