Kefires-fokhagymás lángos
2012-09-21- Típus: Kefíres lángos receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 1:10 p
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Jó vásári és piaci lángos, jó sok tejföllel és sajttal, na meg fokhagymával.
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 pohár kefir
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- tejföl, sajt
1. lépés
Szitáljuk a lisztet egy tálba, az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben egy kis cukorral. Keverjük össze a lisztet, a sót, a kefirt, a tojást, a reszelt fokhagymát, majd az élesztőt és gyúrjuk jól össze.
2. lépés
Gömbölyítsük labdává, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. A kelés után tegyük lisztezett felületre, majd szedjük kis gombócokra őket, majd így is még fél órát kelesszük.
3. lépés
A kezünkkel nyújtsuk ki a tésztát, úgy hogy ne szakadjon majd forró olajban süssük ki. Szolgáljuk fokhagymával megdörzsölve, sajttal és tejföllel a tetején.
fotó: vesta007
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
5 404 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
541 kcal -
Zsír
3.7 g -
Szénhidrát
104 g -
Fehérje
21.4 g