Kefires-fokhagymás lángos

2012-09-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 1:10 p
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Jó vásári és piaci lángos, jó sok tejföllel és sajttal, na meg fokhagymával.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2 pohár kefir
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tejföl, sajt

1. lépés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben egy kis cukorral. Keverjük össze a lisztet, a sót, a kefirt, a tojást, a reszelt fokhagymát, majd az élesztőt és gyúrjuk jól össze.

2. lépés

Gömbölyítsük labdává, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. A kelés után tegyük lisztezett felületre, majd szedjük kis gombócokra őket, majd így is még fél órát kelesszük.

3. lépés

A kezünkkel nyújtsuk ki a tésztát, úgy hogy ne szakadjon majd forró olajban süssük ki. Szolgáljuk fokhagymával megdörzsölve, sajttal és tejföllel a tetején.

 

fotó: vesta007

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,869 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    541 kcal
  • Zsír

    3.7 g
  • Szénhidrát

    104 g
  • Fehérje

    21.4 g