Paradicsom-krémleves

2013-05-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Vettünk paradicsomot a zöldségesnél, mert úgy volt, hogy lecsót készítünk. Abból nem lett semmi, de a paradicsomot el kellett használni. Krémlevest készítettünk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Paradicsom
  • 1 db közepes Póréhagyma
  • 1 db közepes Krumpli
  • 5 dkg Vaj
  • 5 dkg Rizs
  • 2 Tojássárgája
  • 2 dl Tejszín
  • 1 kiskanál Cukor
  • Bors

1. lépés

A paradicsomot meghámozzuk, a póréhagymát apróra, míg a krumplit kockákra vágjuk. Ezután a krumplit és a póréhagymát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, paradicsomot, cukrot, sót. Egy kevés vízzel felöntjük, fedőt teszünk rá és körülbelül 25-30 percig lassú tűzön főzzük.

2. lépés

25 perc után átöntjük az egészet egy vágókéses turmixba, pillanat alatt összeturmixoljuk, leszűrjük, majd visszaöntjük a lábasunkba. Újra tűzre tesszük. A tejszínt gyorsan felverjük a tojássárgájával, és hozzákeverjük a levesünkbe, sóval, borssal ízesítjük. Pár percig még rotyogtatjuk, melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 327 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    294 kcal
  • Összes Zsír

    15,3 g
  • Koleszterin

    139 mg
  • Szénhidrát

    35,3 g
  • Cukor

    9,7 g
  • Fehérje

    6,4 g