Tárkonyos csontleves
2013-04-12- Típus: Húslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Jaj de szeretem a tárkonyos ízeket. Egyszerűen imádom. Kaptam egy csontleves receptet, el is mondom milyet.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Csont (Bármilyen maradék csont)
- 1 db kisebb Zellergumó
- 2 db Sárgarépa
- 2 db Krumpli
- 2 db Húsleveskocka
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 csokor Tárkony
- 1 Tojássárgája
- 1 evőkanál Ecet
- 1 kiskanál szemes Bors
- Só
1. lépés
Csontokat feltesszük 1,5 liter vízbe főni. Ha habzik, akkor szedjük le a habot. Beletesszük a felvágott zellert, répát, fokhagymát valamint a kockákra összevágott krumplit. A csokor tárkonyt összekötözzük és a levesbe dobjuk, de még nem állunk le, mert még szemes borssal, húsleveskockával és sóval is ízesítjük.
2. lépés
Körülbelül 50 perc főzés után a tárkonyos csokrot kidobjuk, a csontokat kivesszük és ecettel savanyítjuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt a tojássárgájával jól elkeverjük, majd a levest besűrítjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 579 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
273 kcal -
Összes Zsír
13,1 g -
Koleszterin
112 mg -
Szénhidrát
23,4 g -
Cukor
2,9 g -
Fehérje
16,3 g