Tárkonyos csontleves

2013-04-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Jaj de szeretem a tárkonyos ízeket. Egyszerűen imádom. Kaptam egy csontleves receptet, el is mondom milyet.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Csont (Bármilyen maradék csont)
  • 1 db kisebb Zellergumó
  • 2 db Sárgarépa
  • 2 db Krumpli
  • 2 db Húsleveskocka
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 csokor Tárkony
  • 1 Tojássárgája
  • 1 evőkanál Ecet
  • 1 kiskanál szemes Bors

1. lépés

Csontokat feltesszük 1,5 liter vízbe főni. Ha habzik, akkor szedjük le a habot. Beletesszük a felvágott zellert, répát, fokhagymát valamint a kockákra összevágott krumplit. A csokor tárkonyt összekötözzük és a levesbe dobjuk, de még nem állunk le, mert még szemes borssal, húsleveskockával és sóval is ízesítjük.

2. lépés

Körülbelül 50 perc főzés után a tárkonyos csokrot kidobjuk, a csontokat kivesszük és ecettel savanyítjuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt a tojássárgájával jól elkeverjük, majd a levest besűrítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 498 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    273 kcal
  • Összes Zsír

    13,1 g
  • Koleszterin

    112 mg
  • Szénhidrát

    23,4 g
  • Cukor

    2,9 g
  • Fehérje

    16,3 g