Tangó szelet
2015-07-07- Típus: Pudingos süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Nagyon finom, krémes sütemény. Összejövetelekre, születésnapra, ballagásra is készülhet.
Ezeket szerezd be:
- Tészta hozzávalói 20x30 cm-es tepsihez:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 ek kakaó
- 1 db tojás
- 1/2 cs sütőpor
- 1-2 ek tejföl
- Krém hozzávalói:
- 3 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 8 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- Díszítés a tetejére:
- 1 cs piskótatallér
- 2-3 dkg csokoládé
1. Lépés
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd morzsoljuk össze a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót, majd adjuk hozzá a tojást, és egy evőkanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. Ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt.
2. Lépés
Ezután felezzük el a tésztát, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. A tepsi hátlapját zsírozzuk és lisztezzük meg, és tegyük rá a kinyújtott lapot, majd villával néhány helyen böködjük meg.
A másik tésztával is így járjunk el. Én lisztezett sütőpapíron nyújtom ki, és a papírral együtt teszem át a tepsire, így egyszerűbb megsütni a lapokat.
3. Lépés
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt világos színűre. Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.
A sütőből kivéve tegyük a lapot rácsra, és hűtsük ki egészen.
4. Lépés
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
5. Lépés
A porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.
6. Lépés
Az egyik tésztalapot tegyük bele a tepsibe, melynek a hátlapján sütöttük, majd kanalazzuk rá a krém 2/3 részét. Egyenletesen simítsuk el, és helyezzük rá a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit nyomkodjuk le.
7. Lépés
Ezután kanalazzuk rá a megmaradt krémet, majd szintén egyenletesen simítsuk el. A krém tetejére ízlés szerint helyezzük rá a piskótatallért, majd olvasztott csokoládéval csorgassuk meg.
8. Lépés
Ezután tegyük be a sütemény a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Értékelések
(2.6 / 5)
5 személy értékelt
11 038 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
858 kcal -
Zsír
36.8g -
Szénhidrát
129.3g -
Fehérje
5.3g -
Koleszterin
29mg -
Cukor
101.1g