Márványos epres szelet

2015-03-24
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ez egy csodafinom sütemény. Már nagyon várom az eperszezont, hogy készíthessem.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1csg sütőpor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • fél deci olaj
  • 3 evőkanál víz
  • Krém hozzávalói:
  • 6 deci tej
  • 2csg epres pudingpor
  • 20 deka eper
  • 25 deka margarin
  • 25 deka porcukor
  • Máz a tetejére:
  • 1csomag főzés nélküli epres pudingpor
  • 18 deka porcukor
  • 18 deka margarin
  • 2 evőkanál tej

1. Lépés

A tojásokat a cukorral kb 20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos-keményítős lisztet.

2. Lépés

Közepes méretű sütőpapíros tepsibe öntöm a felét, a másik felébe teszem a kakaóport és kanalanként a sárga tésztára teszem.180 fokon 20-25 percig sütöm. Amikor kihűlt kettévágjuk és krémmel megtöltjük.

3. Lépés

A pudingot a szokásos módon felfőzöm. A porcukorból és a margarinból krémet készítek és a kihűlt pudinggal összekeverem. Az alsó lapra a felét rákenem.

4. Lépés

Az epret apróra szelem és a krémbe belenyomkodom. A többi krémet a tetejére teszem és a másik lapot rásimítom. A máz hozzávalóit gőz felett besűrítettem és a tészta tetejére simítom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 215 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos-kókuszos szelet

  • Pudingos süti málna dzsemmel

  • Almás pudingos kocka

  • Tangó szelet

  • Egyszerű puncsos szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    512 kcal
  • Zsír

    36.1g
  • Szénhidrát

    44.2g
  • Fehérje

    5.9g
  • Koleszterin

    123mg
  • Cukor

    34.7g