Mazsolás sajttorta (sütés nélkül)

2013-01-31
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A sajttortákban az a legjobb, hogy vannak olyan változatok, amik sütés nélkül készülnek, ezzel jelentősen lecsökkentve az elkészítési időt. Ínyenceknek kötelező a következő verzió!

Ezeket szerezd be:

  • 300 g háztartási keksz
  • 200 g krémsajt vagy mascarpone
  • 200 g olvasztott vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 400 ml habtejszín
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál kakaópor

1. Lépés

A kekszet törjük apró darabokra, legyen jó darabos (de nem darált!). A vajat felolvasztjuk, majd a cukorral, a kakóval és a keksszel együtt jól elkeverjük. A kekszes tésztát így a tortaforma aljára nyomkodjuk és hűtőbe tesszük, ameddig a krém készül.

2. Lépés

 A tejszínt habosra verjük, majd adjuk hozzá a krémsajtot vagy mascarponet. Facsarjuk le egy citrom levét, reszeljük le a héját, majd a mazsolával együtt belekeverjük a krémbe. Kenjük rá a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe, amíg meg nem dermed.

 

Tipp: Ha krémsajtból készítjük, akkor tulajdonképpen sütőbe is tehetjük, 20 perc alatt megsütve is isteni!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,203 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

  • Csokoládés-céklás torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    771 kcal
  • Zsír

    60.7g
  • Szénhidrát

    51.6g
  • Fehérje

    9.2g