Mazsolás sajttorta (sütés nélkül)
2013-01-31- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 25 perc
A sajttortákban az a legjobb, hogy vannak olyan változatok, amik sütés nélkül készülnek, ezzel jelentősen lecsökkentve az elkészítési időt. Ínyenceknek kötelező a következő verzió!
Ezeket szerezd be:
- 300 g háztartási keksz
- 200 g krémsajt vagy mascarpone
- 200 g olvasztott vaj
- 8 dkg porcukor
- 400 ml habtejszín
- 1 marék mazsola
- 1 citrom
- 1 evőkanál kakaópor
1. Lépés
A kekszet törjük apró darabokra, legyen jó darabos (de nem darált!). A vajat felolvasztjuk, majd a cukorral, a kakóval és a keksszel együtt jól elkeverjük. A kekszes tésztát így a tortaforma aljára nyomkodjuk és hűtőbe tesszük, ameddig a krém készül.
2. Lépés
Tipp: Ha krémsajtból készítjük, akkor tulajdonképpen sütőbe is tehetjük, 20 perc alatt megsütve is isteni!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 211 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
771 kcal -
Zsír
60.7g -
Szénhidrát
51.6g -
Fehérje
9.2g