Szőlős vagdalt édes-savanyú zöldségkörettel
2014-11-20- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Lajos Mari receptje szerint készült, némi kis módosítással. Nagyon szuper és finom étel. Köszönet érte.
Ezeket szerezd be:
- A vagdalt hozzávalói:
- 30 sertés darált hús
- 30 deka marha darált hús
- 10 deka sertésmáj
- 2 egész tojás
- 10 deka zsemlemorzsa
- 25 deka fehér szőlő
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- csipet szerecsendió
- A zöldségköret hozzávalói:
- 1 fél kaliforniai paprika
- fél zöldpaprika
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 30 deka szőlő
- 1 babérlevél
- 1 kiskanál őrőlt gyömbér
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
1. Lépés
A vagdalthoz a petrezselymet apróra összevágom, a fokhagymát összezúzom és a vöröshagymát is apróra vágom.
2. Lépés
A májat nagyon apró kockákra vágom. A szőlőt megmosom, ha nagy magok vannak benne akkor kiszedem.
A húsokat jól összedolgozom a hozzávalókkal együtt.
3. Lépés
Egy sütőformát kicsit kiolajozok és a hús felét belehelyezem. Utána belerakom a megmosott szőlőszemeket a többi húst rányomkodom és vizes kézzel elegyengetem.180 fokon kb. 50 percig sütöm.
4. Lépés
A köret elkészítése: A paprikákat 2-3 centis darabokra vágom, a szőlőszemekből a magokat kiszedem.
A hagymáról a levet leöntöm egy kis edénybe, mert később felhasználom.
5. Lépés
A serpenyőben a két kanál olajat felhevítem, a paprikákat és a gyöngyhagymát 2 percig erős tűzön kicsit megsütöm, nem égetem!
6. Lépés
2 perc elteltével hozzáadom a szőlőt, a babérlevelet, a gyömbért, a mézet és a fél deci hagymalevet és ugyanannyi vízzel együtt az egészet még 5-6 percig összeforraljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 272 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
827 kcal -
Zsír
28.4g -
Szénhidrát
86.8g -
Fehérje
46.1g -
Koleszterin
130mg -
Cukor
30.2g