Szójacsíra saláta
2013-04-27- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges saláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 30 perc
Én életemben körülbelül háromszor ettem szójacsírát, nekem ízlett is. Ez egy prémium saláta, nem is olcsó mulatság, de ha valakit szeretnénk elkápráztatni, akkor ez a recept is jó döntés lesz.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg Szójacsíra
- 10 dkg Sárgarépa
- 10 dkg Kígyóuborka
- 1 fej Saláta
- 2 db Paradicsom
- 2 evőkanál Mustár
- 2 evőkanál Mogyoróvaj
- 2 evőkanál Szójaszósz
- 20 dkg konzerves Rák
- Cukor
- Só
1. lépés
A sárgarépát és az uborkát meghámozzuk, majd csíkokra vágjuk. A salátát is kisebb csíkokra tépkedjük. Ezután a sárgarépát és a szójacsírát körülbelül 5 percig pároljuk. 5 perc után leszűrjük és hideg vízben lehűtjük.
2. lépés
Öntettel folytatjuk. Egy tálba beletesszük az ecetet, mogyoróvajat, szójaszószt, mustárt, majd ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük. Jól összekeverjük.
3. lépés
A zöldségeket és az elkészült öntetet egy salátástálban szintén jó alaposan összekeverjük. A saláta tetejére ráhalmozzuk a felszeletelt konzerves rákot, majd a karikákra vágott paradicsomot.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
2 408 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
162 kcal -
Összes Zsír
6,6 g -
Koleszterin
69 mg -
Szénhidrát
12,7 g -
Cukor
4,7 g -
Fehérje
15,2 g