Szójacsíra saláta

2013-04-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Én életemben körülbelül háromszor ettem szójacsírát, nekem ízlett is. Ez egy prémium saláta, nem is olcsó mulatság, de ha valakit szeretnénk elkápráztatni, akkor ez a recept is jó döntés lesz.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg Szójacsíra
  • 10 dkg Sárgarépa
  • 10 dkg Kígyóuborka
  • 1 fej Saláta
  • 2 db Paradicsom
  • 2 evőkanál Mustár
  • 2 evőkanál Mogyoróvaj
  • 2 evőkanál Szójaszósz
  • 20 dkg konzerves Rák
  • Cukor

1. lépés

A sárgarépát és az uborkát meghámozzuk, majd csíkokra vágjuk. A salátát is kisebb csíkokra tépkedjük. Ezután a sárgarépát és a szójacsírát körülbelül 5 percig pároljuk. 5 perc után leszűrjük és hideg vízben lehűtjük.

2. lépés

Öntettel folytatjuk. Egy tálba beletesszük az ecetet, mogyoróvajat, szójaszószt, mustárt, majd ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük. Jól összekeverjük.

3. lépés

A zöldségeket és az elkészült öntetet egy salátástálban szintén jó alaposan összekeverjük. A saláta tetejére ráhalmozzuk a felszeletelt konzerves rákot, majd a karikákra vágott paradicsomot.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 408 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    162 kcal
  • Összes Zsír

    6,6 g
  • Koleszterin

    69 mg
  • Szénhidrát

    12,7 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    15,2 g