Szívecskés torta
2014-03-19- Típus: Különleges torták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő gyönyörű torta egyaránt készíthető születésnapra, esküvőre, évfordulóra, Valentin-napra.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanálolaj
- 2 evőkanál víz
- fél csg sütőpor
- A krém hozzávalói:
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- 1 deci fekete kávé
- 10 deka porcukor
- 5 deka darált dió
- ízlés szerinti rum
- 20 deka margarin
1. Lépés
A tojások sárgáját 2 kanál cukorral, olajjal, vízzel kikeverem. A fehérjét a maradék cukorral habbá verem.
A sárga masszát és a felvert habot összekeverem, hozzáadom a sütőporos lisztet, majd az olajjal kikent, morzsával hintett kerek tortaformában 170 fokon kisütöm.
2. Lépés
Amikor a torta kisült egy szívecske sablonnal kivágom – de használhatunk szívecske alakú formát is.
Ha marad ki szélén piskóta, akkor azokat felhasználóm a krémhez, összemorzsolom.
3. Lépés
Forró vízfürdő felett az összemorzsolt piskóta kivételével állandó keverés mellett a többi hozzávalót besűrítjük. Levesszük a gőzről és hozzáadjuk a margarint. Kikeverem a morzsolt tésztával és a 3 egyenlőre méretű lapra vágott tortát megtöltöm a krémmel. Marcipánnal bevonom, tetszés szerint díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 282 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
536 kcal -
Zsír
40.8g -
Szénhidrát
35.9g -
Fehérje
8.1g -
Koleszterin
179mg -
Cukor
24.7g