Szilvás-almás cobbler

2017-09-11
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Ez a klasszikus és mégis egyszerű bárkiből kihozza a mesterszakácsot. :) Csak győzzük fogadni a gratulációkat.

Ezeket szerezd be:

  • Gyümölcsös töltelékhez:
  • 100g vaj
  • 100g barna cukor
  • 2 rúd vanília
  • 700g szilva
  • 300g alma
  • 1 tk fahéj
  • Tésztához:
  • 1 tojás
  • 100 ml tej
  • 140g hideg vaj
  • 280g liszt
  • 140g barna cukor
  • ½ teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor

1. lépés

A gyümölcsös töltelék hozzávalóit tegyük egy lábasba. Alacsony hőfokon főzzük, és keverjük addig, amíg a vaj megolvad és a cukor feloldódik, majd addig pároljuk az egészet, amíg gyümölcskompót szerű állagot nem kapunk. Tegyük félre hűlni.

2. lépés

Melegítsük a sütőt 190°C fokra. A tojást felverjük a tejjel, és tegyük félre. Dörzsöljük össze a vajat és a lisztet, egészen addig, amíg morzsás állagú nem lesz, majd keverjük hozzá a cukrot, a fahéjat, a sütőport és egy nagy csipet sót. Öntsük hozzá a tejkeveréket, és jól dolgozzuk össze a tésztánkat.

3. lépés

Tegyük a gyümölcsös keveréket egy ragadásmentes sütőedénybe, és tetejére egy nagy kanállal szaggassuk bele a tésztát, ügyelve azért, hogy néhány hézag maradjon a tésztahalmok között.

4. lépés

Ezután megszórjuk a egészet kókuszvirágcukorral. Süssük 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni 5 percig, mielőtt tálalnánk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

557 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fordított körte torta – gluténmetes

  • Körtés piskóta

  • Fordított meggyes torta

  • Fordított almás torta