Fordított almás torta

2013-01-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Feje tetejére állt a világ! No, de csak egy recept kedvéért. A következő fortélyt érdemes elsajátítani, mert remek sütemények születhetnek belőle!

Ezeket szerezd be:

  • 4 alma
  • 7 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • 250g leveles tészta
  • tejszínhab a tetejére
  • porcukor

1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az almákat jól átmossuk, majd felnegyedeljük és eltávolítjuk a magházukat. Egy hőálló sütőformát jól kivajazunk, majd megszórjuk cukorral, az almákat belesorakoztatjuk a forma aljára.

2. Lépés

A tésztából korongokat vágunk, majd az almára tesszük és oldalt behajtjuk a szélüket. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 18-20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd egy tányért teszünk a forma tetejére és óvatosan kiborítjuk a süteményt, ha kell kicsit meglazítjuk a széleknél.

Felszeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk. A tetejét lekvárral is megkenhetjük, úgy is isteni!

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6,845 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    640 kcal
  • Zsír

    24.8g
  • Szénhidrát

    102.9g
  • Fehérje

    4.6g