Szilvakrémleves recept

2013-08-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ebben a nagy melegben megkívántam egy kis gyümölcslevest. Ráadásul a szilva most érik.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g vörös szilva
  • 400 ml főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l víz
  • 1 tk fahéj
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • menta

1. lépés

A szilvákat megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, beletesszük a szilvát, majd felöntjük vízzel és cukorral, fahéjjal ízesítjük. Felforraljuk.

2. lépés

A tejszínt kicsit felverjük, majd egy csomag vaníliás pudingport keverünk hozzá. Ha szeretnénk, hogy a leves simább, krémesebb legyen, akkor menjünk végig rajta egy botmixerrel.Teszünk hozzá vaníliás cukrot, majd amikor a leves forrni kezd, egy haberővel belekeverjük a tejszínes-pudingos keveréket. Folyamatosan addig keverjük, ameddig a puding miatt elkezd összeugrani.

3. lépés

Ezután vegyük le a tűzről, tegyünk bele egy kis mentát és hagyjuk lehűlni. Párszor átkeverjük, majd tegyük hűtőbe és hidegen tálaljuk. Ha még egy kis fondorlatot szeretnénk, akkor tálaláskor tegyünk bele egy gombóc vanília fagyit!

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,649 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

  • Fehérboros tejszínes szőlőleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    278 kcal
  • Zsír

    5.3g
  • Szénhidrát

    59g
  • Fehérje

    2.3g