Szedres muffin recept
2012-04-01- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 0 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezeket szerezd be:
- 2 1/2 bögre liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1/2 tk fahéj
- 2 nagy tojás
- 1 pohár tejföl
- 1/2 dl tej
- 1 csésze cukor
- 8 evőkanál langyos olvasztott vaj
- 1 tk vanília
- friss szeder
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Béleljünk ki egy szabványos muffin sütőt muffin papírral.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy nagy tálban.
3. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojást, a tejfölt, a tejet, a cukrot, a vajat és a vaníliát (használhatunk egy tasak vaníliás cukrot is).
4. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz keverékhez és keverjük össze könnyű mozdulatokkal, egészen addig, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek a tésztában. Adjuk hozzá a megtisztított szederbogyókat. (Ha fagyasztott bogyókat használunk, olvasszuk ki őket először, majd engedjük le a felesleges folyadékot, majd finoman forgassuk meg lisztben.) Ne KEVERJÜK MEG TÚLZOTTAN! A tészta ne legyen túl sima.
5. Osszuk a tésztát egyenletesen a muffin papír háromnegyedéig. Süssük kb. 17-20 percig (vagy tovább tűpróbáig). Hagyjuk hűlni 2-3 percig, mielőtt kivennénk a sütőformából. Ha nem szolgáljuk melegen, hagyjuk kihűlni egy rácson. Vigyázzunk, mert a kifolyó szederlé megégetheti a szánkat!
Tálaljuk a lehető leghamarabb, lehetőleg néhány órán belül. Vanília fagylalttal kiváló!
Értékelések
(4.1 / 5)
7 személy értékelt
9 161 megtekintés