Szedres muffin recept

2012-04-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 0 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezeket szerezd be:

  • 2 1/2 bögre liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk fahéj
  • 2 nagy tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1/2 dl tej
  • 1 csésze cukor
  • 8 evőkanál langyos olvasztott vaj
  • 1 tk vanília
  • friss szeder

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Béleljünk ki egy szabványos muffin sütőt muffin papírral.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy nagy tálban.
3. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojást, a tejfölt, a tejet, a cukrot, a vajat és a vaníliát (használhatunk egy tasak vaníliás cukrot is).

4. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz keverékhez és keverjük össze könnyű mozdulatokkal, egészen addig, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek a tésztában. Adjuk hozzá a megtisztított szederbogyókat. (Ha fagyasztott bogyókat használunk, olvasszuk ki őket először, majd engedjük le a felesleges folyadékot, majd finoman forgassuk meg lisztben.) Ne KEVERJÜK MEG TÚLZOTTAN! A tészta ne legyen túl sima.

5. Osszuk a tésztát egyenletesen a muffin papír háromnegyedéig. Süssük kb. 17-20 percig (vagy tovább tűpróbáig). Hagyjuk hűlni 2-3 percig, mielőtt kivennénk a sütőformából. Ha nem szolgáljuk melegen, hagyjuk kihűlni egy rácson. Vigyázzunk, mert a kifolyó szederlé megégetheti a szánkat!
Tálaljuk a lehető leghamarabb, lehetőleg néhány órán belül. Vanília fagylalttal kiváló!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

5 445 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin