Karácsonyi sült alma

2012-04-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A nagymamám sokat készített ilyet, amikor a főétel mellé nem akart sokat bíbelődni a desszerttel. A sült alma könnyen elkészíthető, nem kell hozzá sok alapanyag, de nagyon finom csemege. Nem csak karácsonykor, de akkor is el tudjuk készíteni, ha hirtelen jelentkeznek be hozzánk vendégek.

Ezeket szerezd be:

  • 6 nagy alma
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/4 csésze apróra vágott pekándió
  • 1/4 csésze mazsola
  • 1 evőkanál vaj
  • 3/4 csésze forrásban lévő víz

Elkészítése: 

1. Melegítsük elő a sütőt 160 ° C. Mossuk meg az almát. Csináljunk a tetején egy 1-2 cm átmérőjű lyukat egy késsel és szépen vágjuk ki a belsejét és az alma csutkát. Vigyázzunk, hogy ne kanalazzunk ki túl sok gyümölcsbelet, nehogy szétessenek az almák.

2. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a mazsolát, és a pekándiót és az esetleges megmarad almabelsőt. Minden egyes almába tömködjük bele a keveréket, amíg egészen meg nem tölti. Mindegyik tetejére helyezzünk egy-egy kis kocka vajat.

3. Fogjunk egy tepsit, aminek az aljába tegyünk fél cm-ig vizet és szépen sorakoztassuk fel bennük az almákat. Süssük őket 30-40 percig, amíg meg nem puhul, de vigyázzunk, nehogy túl puhák legyenek. Vegyük ki a sütőből és az almákat többször locsoljuk meg a tepsi aljában keletkezett gyümölcs lével.
Melegen tálaljuk vaníliás jégkrémmel és fahéjjal megszórva.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 612 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

  • Körte leveles tésztában

  • Gyömbérrel, fahéjjal sült alma

  • Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal

  • Fagyis körtedesszert