Szárazbabfőzelék recept

2012-10-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ovi, iskola, menza. Elképesztően jól csinálták, azóta is próbálkozok olyan ízeket előhozni, kisebb-nagyobb sikerrel. Több módon készíthetjük el, én most az általam készített keményítő napos változatot osztom meg.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Bab
  • 2 dkg Liszt
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 kisebb Vöröshagyma
  • 1 db Babérlevél
  • Kevés Cukor
  • Ecet

1. lépés

A már korábban beáztatott babot feltesszük főni körülbelül annyi vízben, hogy ellepje. Amíg puhára főzzük, sóval és babérlevéllel fűszerezzük.

2. lépés

Olajból és lisztből világos rántást készítünk, amin az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk. Egy kis vízzel hígítsuk fel, majd rántsuk be a babot.

3. lépés

Innen már sínen vagyunk, csak felforraljuk, majd amikor besűrűsödött, akkor cukorral és ecettel ízesítsük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 584 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros tarkabab-főzelék füstölt pörccel és tejföllel

  • Tárkonyos babfőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    232 kcal
  • Összes Zsír

    14 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    24,9 g
  • Cukor

    5,5 g
  • Fehérje

    4,4 g