Vörösboros tarkabab-főzelék füstölt pörccel és tejföllel

2016-04-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Most látom, hogy leves receptet már sokat tettem fel, de főzeléket még nem. Nos, akkor egy főzelék.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg tarkabab
  • 1 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika (+2 db díszítéshez)
  • 2 ek olaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 tk ecet
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt szalonna (pörc)
  • 1 dl vörösbor
  • 0.25 db hegyes erős paprika (díszítésnek)

1. lépés

A babot előző este beáztatom.

2. lépés

Másnap reggel a feldarabolt pörcöt felteszem főni.

3. lépés

Majd a babot is elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm.

4. lépés

Amikor a pörc is megpuhult, hozzáöntöm a babhoz.

5. lépés

Olajon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világosbarna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A tejföl felét, a vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, s felrottyantom.

6. lépés

Tálaláskor szedek a tányérba a levesből és a pörcből. Kanalazok rá tejfölt és teszek rá chilit és paprika szeletet. Fehérkenyérrel, vörösborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 420 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szárazbabfőzelék recept

  • Tárkonyos babfőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    857 kcal
  • Zsír

    66,4 g
  • Koleszterin

    127 mg
  • Szénhidrát

    23,8 g
  • Cukor

    4,4 g
  • Fehérje

    34 g