Sült tonhal recept

2013-10-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

A szeletekre vágott tonhalat tepsiben minden finomsággal egybesütöttem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Tonhal
  • 70 dkg Krumpli
  • 4 db Vöröshagyma
  • 6-8 gerezd Fokhagyma
  • 10 dkg Sonka
  • 10 dkg Kolbász
  • 2 db Kaliforniai paprika
  • 150 ml Fehérbor
  • Petrezselyem
  • Olaj

1. lépés

A szeletekre vágott tonhalat bedörzsöljük összezúzott fokhagymával és petrezselyemmel.

2. lépés

Egy tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a tonhalat, ráhelyezzük a vékony karikákra vágott krumplit, kolbászt, csíkokra vágott sonkát, paprikát, apróra vágott vöröshagymát, majd az egészet meglocsoljuk fehérborral.

3. lépés

Betesszük a sütőbe és kis lángon készre sütjük. (Nálam körülbelül 50-60 perc alatt kész van.)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 512 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Spenóttal rakott tonhal

  • Pácolt tonhal recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    947 kcal
  • Összes Zsír

    43,4 g
  • Koleszterin

    113 mg
  • Szénhidrát

    47,9 g
  • Cukor

    8,6 g
  • Fehérje

    81 g