Spenóttal rakott tonhal

2012-06-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Spenót nekem minden mennyiségben jöhet, annak ellenére, hogy sokan nem szeretik. Most egy finom rakott spenótos tonhalas változatot mutatok.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Tonhal
  • 40 dkg Spenót
  • 15 dkg Sajt
  • 1 dl Fehérbor
  • 2 dkg Vaj
  • 3 evőkanál Tejszín

1. lépés

Kezdésnek a tonhalat kockákra vágjuk, ízlésünknek megfelelően megsózzuk és 1 dl fehérbor kíséretében puhára pároljuk. (A levét ne öntsük ki a végén, mert kell később az is.)

2. lépés

Spenót következik. A spenótot körülbelül 3 percig sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük.

3. lépés

Előveszünk egy tepsit, vagy egy tűzálló tálat és kivajazzuk alaposan. A spenót felét szétterítjük a tepsi alján, majd erre helyezzük a tonhalat és végül a spenót másik felét a halra. Így létrejött egy spenót, tonhal, spenót szintünk.

4. lépés

A tonhal párolásánál maradt levet most használjuk fel. Összekeverjük a lét kb. 3 evőkanál tejszínnel és ráöntjük a tepsis spenótra. Betesszük a sütőbe, kb. 10-15 percre közepes fokozaton. 10 perc után a tetejére reszelt sajtot szórunk és addig hagyjuk még bent, amíg a sajt szépen ráolvad.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 053 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Sült tonhal recept

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    705 kcal
  • Összes Zsír

    44,8 g
  • Koleszterin

    142 mg
  • Szénhidrát

    10,1 g
  • Cukor

    2 g
  • Fehérje

    57,8 g