Vanília pudingos táska
2013-11-30- Típus: Édes párnák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A pudingos kelt tészták nagyon finomak. Egyszerűbb és finomabb, ha magunk csináljuk otthon.
Ezeket szerezd be:
- 60 deka liszt
- 1 egész tojás
- 3 deci langyos víz
- 6 deka olvasztott vaj
- csipet só
- 10 deka cukor
- 2,5 deka élesztő
- Töltelék:
- 1 csg vaníliás puding
- 2-3 kanál cukor
- 5 deci tej
- A kenéshez:
- 1 tojássárgája
- 1 kanál víz
1. lépés
A pudingot a szokásos módon elkészítem, majd lehűtöm. Az élesztőt cukorral egy kevés langyos vízzel felfuttatom. Amikor felfutott, a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztem.
2. lépés
Amikor megkelt átgyúrom, és egyforma darabokra vágom. A kis részekből téglalapokat nyújtok, és a közepébe a kihűlt pudingból teszek. Egyik oldalát ráhajtom a pudingra, másik oldalát bevagdosom és úgy hajtom a tésztára. 1 tojássárgáját 2 kanál vízzel elkeverem, és a tészta tetejét megkenem. 175 fokon szép pirosra megsütöm.
Értékelések
(3.9 / 5)
7 személy értékelt
13 451 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
751 kcal -
Zsír
12.8g -
Koleszterin
91mg -
Szénhidrát
142.7g -
Cukor
64.6g -
Fehérje
16.2g