Vanília pudingos táska

2013-11-30
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A pudingos kelt tészták nagyon finomak. Egyszerűbb és finomabb, ha magunk csináljuk otthon.

Ezeket szerezd be:

  • 60 deka liszt
  • 1 egész tojás
  • 3 deci langyos víz
  • 6 deka olvasztott vaj
  • csipet só
  • 10 deka cukor
  • 2,5 deka élesztő
  • Töltelék:
  • 1 csg vaníliás puding
  • 2-3 kanál cukor
  • 5 deci tej
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 kanál víz

1. lépés

A pudingot a szokásos módon elkészítem, majd lehűtöm. Az élesztőt cukorral egy kevés langyos vízzel felfuttatom. Amikor felfutott, a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztem.

2. lépés

Amikor megkelt átgyúrom, és egyforma darabokra vágom. A kis részekből téglalapokat nyújtok, és a közepébe a kihűlt pudingból teszek. Egyik oldalát ráhajtom a pudingra, másik oldalát bevagdosom és úgy hajtom a tésztára. 1 tojássárgáját 2 kanál vízzel elkeverem, és a tészta tetejét megkenem. 175 fokon szép pirosra megsütöm.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.9 / 5)

3.9 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

13 451 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás párna

  • Lekváros párnák

  • Villámgyors lekváros táska

  • Csokis-vaníliás párna

  • Körtés péksütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    751 kcal
  • Zsír

    12.8g
  • Koleszterin

    91mg
  • Szénhidrát

    142.7g
  • Cukor

    64.6g
  • Fehérje

    16.2g