Csokikrémes Macaroon recept
2013-02-01- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 60 perc
A macaroon/macaron bár egyszerűnek tűnik, azért egy kis rutin nem árt az elkészítéséhez. Bármilyen színű ételfestékkel feldobjátok, nagyszerű vendégváró falatka. Elkészítéséhez legalább két óra szükséges, ezért érdemes egy nappal a vendégek érkezése előtt készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 3 tojás
- 6 dkg kristálycukor
- 18,5 dkg porcukor
- 10 dkg darált mandula
- Krémhez:
- 1 tábla jó minőségű étcsoki (legalább 70%-os)
- 1 dl tejszín
1. Lépés
A tojásokat válasszuk szét, majd kézi habverővel verjük fel először a fehérjét, mikor kicsit habos állagú lesz, keverjük bele fokozatosan a cukrot, ezután pedig verjünk belőle egészen kemény habot. Egy másik edénybe tesszük a mandulát, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverjük a tojáshabba.
2. Lépés
Egy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral, majd a tojáshabot töltsük habnyomó zsákba és nyomjunk kis korongokat rá. Ha szétfolyna, akkor nem ártana még továbbverni a habot. Miután bepöttyöztük a sütőpapírt, hagyjuk szobahőmérsékleten állni egy órát, hogy megfelelő kemény állagot érjen el.
Melegítsük elő a sütőt, majd alacsony, 140°C-on süssük meg 10 perc alatt.
3. Lépés
Tipp: A tésztájába és a krémbe is bármilyen ételfestéket keverhetünk, a legszebbek a rózsaszínek, de tulajdonképpen egész színkavalkádot készíthetünk!
Értékelések
(4.5 / 5)
12 személy értékelt
11 687 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
284 kcal -
Zsír
13.1g -
Szénhidrát
35.9g -
Fehérje
6.8g