Csokikrémes Macaroon recept

2013-02-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A macaroon/macaron bár egyszerűnek tűnik, azért egy kis rutin nem árt az elkészítéséhez. Bármilyen színű ételfestékkel feldobjátok, nagyszerű vendégváró falatka. Elkészítéséhez legalább két óra szükséges, ezért érdemes egy nappal a vendégek érkezése előtt készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 3 tojás
  • 6 dkg kristálycukor
  • 18,5 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mandula
  • Krémhez:
  • 1 tábla jó minőségű étcsoki (legalább 70%-os)
  • 1 dl tejszín

1. Lépés

A tojásokat válasszuk szét, majd kézi habverővel verjük fel először a fehérjét, mikor kicsit habos állagú lesz, keverjük bele fokozatosan a cukrot, ezután pedig verjünk belőle egészen kemény habot. Egy másik edénybe tesszük a mandulát, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverjük a tojáshabba.

2. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral, majd a tojáshabot töltsük habnyomó zsákba és nyomjunk kis korongokat rá. Ha szétfolyna, akkor nem ártana még továbbverni a habot. Miután bepöttyöztük a sütőpapírt, hagyjuk szobahőmérsékleten állni egy órát, hogy megfelelő kemény állagot érjen el.

Melegítsük elő a sütőt, majd alacsony, 140°C-on süssük meg 10 perc alatt.

3. Lépés

 Krém elkészítése: Az étcsokit vízgőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá a tejszínt. Ha homogén a massza, kész. Hűtsük le teljesen.

 

Tipp: A tésztájába és a krémbe is bármilyen ételfestéket keverhetünk, a legszebbek a rózsaszínek, de tulajdonképpen egész színkavalkádot készíthetünk!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 12
Értékeld a receptet!

12 személy értékelt

11 687 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ági féle macaron

  • Nutellás macaroon

  • Csokis-kókuszos macaroon

  • Vaníliás macaron

  • Borzas Kata (macaroon)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    284 kcal
  • Zsír

    13.1g
  • Szénhidrát

    35.9g
  • Fehérje

    6.8g

Kommentek