Sonkás pogácsa
2013-03-29- Típus: Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Húsvétra készüljünk egy finom pogácsa recepttel. Bacont, metélőhagymát használhatunk hozzá!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg liszt
- 4 tojássárgája
- 5 dkg élesztő
- 200 ml tejföl
- 250 g zsiradék
- 250 g sonka
- kis cukor
- 150 ml tej
- só, bors
- Tetejére:
- 1 tojás
- 150 g reszelt sajt
1. lépés
Az élesztőt egy kis cukorral és egy kis liszttel langyos tejbe keverjük. Felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, majd a zsiradékkal elmorzsoljuk. Jöhet bele a tojások sárgája, fűszerek és a kockákra vágott sonka. (Füstölttel még jobb, ha marad egy kicsi Húsvétkor!) Legvégül jöjjön bele a tejföl.
2. lépés
A tésztát jól összekeverjük és meggyúrjuk. A tésztát egy lisztezett deszkán körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval. Kikent tepsire helyezzük, majd a tetejét bekenjük tojással, rászórjuk a reszelt sajtot és 20 perc alatt készre sütjük. A tetején jól meg fér a köménymag is!
Értékelések
(4.6 / 5)
10 személy értékelt
5 106 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
922 kcal -
Zsír
45.7g -
Szénhidrát
99g -
Fehérje
25.9g