Sonkás pogácsa

2013-03-29
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Húsvétra készüljünk egy finom pogácsa recepttel. Bacont, metélőhagymát használhatunk hozzá!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 200 ml tejföl
  • 250 g zsiradék
  • 250 g sonka
  • kis cukor
  • 150 ml tej
  • só, bors
  • Tetejére:
  • 1 tojás
  • 150 g reszelt sajt

1. lépés

Az élesztőt egy kis cukorral és egy kis liszttel langyos tejbe keverjük. Felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, majd a zsiradékkal elmorzsoljuk. Jöhet bele a tojások sárgája, fűszerek és a kockákra vágott sonka. (Füstölttel még jobb, ha marad egy kicsi Húsvétkor!) Legvégül jöjjön bele a tejföl.

2. lépés

A tésztát jól összekeverjük és meggyúrjuk. A tésztát egy lisztezett deszkán körülbelül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval. Kikent tepsire helyezzük, majd a tetejét bekenjük tojással, rászórjuk a reszelt sajtot és 20 perc alatt készre sütjük. A tetején jól meg fér a köménymag is!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 10
Értékeld a receptet!

10 személy értékelt

5 106 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    922 kcal
  • Zsír

    45.7g
  • Szénhidrát

    99g
  • Fehérje

    25.9g