Sokmagvas csirkemellcsíkok
2012-08-19- Típus: Bundás húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha annyira szeretitek a szezámmagot és a sokmagvas ételeket, akkor ezt a receptet feltétlen ki kell próbálnotok.
Ezeket szerezd be:
- 6 szelet csirkemell, hosszabb csíkokra vágva
- só és bors ízlés szerint
- 2 teáskanál szezámolaj
- 2 teáskanál szójaszósz
- 6 evőkanál pirított szezámmag
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál tört tökmag, héj nélkül
- 1 evőkanál napraforgómag, héj nélkül
- olaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra és olajozzunk ki enyhén egy tepsit. Keverjük össze a szezámolajat és szójaszószt egy tálban, mártsuk bele a csirkemelleket, majd forgassuk meg az egy másik tálban összekevert magvakba. Próbáljuk meg minden oldalát jól megforgatni benne.
2. Lépés
Helyezzük a tepsibe, fújjunk a csirkemellek tetejére egy kis olajat és süssük 8-10 percig. Fordítsuk meg és süssük további 4 – 5 percig, vagy amíg teljesen megsülnek a csíkok.
Tálaljuk a csirkemelleket rizzsel vagy másmilyen körettel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 759 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
196,9 kcal -
Zsír
9,1 g -
Fehérje
22,9 g -
Szénhidrát
5,7 g