Sokmagvas csirkemellcsíkok

2012-08-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha annyira szeretitek a szezámmagot és a sokmagvas ételeket, akkor ezt a receptet feltétlen ki kell próbálnotok.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet csirkemell, hosszabb csíkokra vágva
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 6 evőkanál pirított szezámmag
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál tört tökmag, héj nélkül
  • 1 evőkanál napraforgómag, héj nélkül
  • olaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra és olajozzunk ki enyhén egy tepsit. Keverjük össze a szezámolajat és szójaszószt egy tálban, mártsuk bele a csirkemelleket, majd forgassuk meg az egy másik tálban összekevert magvakba. Próbáljuk meg minden oldalát jól megforgatni benne.

2. Lépés

Helyezzük a tepsibe, fújjunk a csirkemellek tetejére egy kis olajat és süssük 8-10 percig. Fordítsuk meg és süssük további 4 – 5 percig, vagy amíg teljesen megsülnek a csíkok.

Tálaljuk a csirkemelleket rizzsel vagy másmilyen körettel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 759 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Borzas hús kapros túróval

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    196,9 kcal
  • Zsír

    9,1 g
  • Fehérje

    22,9 g
  • Szénhidrát

    5,7 g