Sokmagos keksz

2014-12-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy kis ropogtatni való az ünnepnapokra, miközben a család a fenyőfa körül beszélget.

Ezeket szerezd be:

  • 50g vaj
  • 100g zabpehely
  • 100g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tk mák
  • 2 evőkanál szezámmag

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben, majd hagyjuk kissé kihűlni. Tegyünk minden száraz hozzávalót egy tálba, adjunk hozzá ½ teáskanál sót, majd öntsük hozzá a vajat. Adjunk hozzá 5-6 evőkanál forró vizet, és gyúrjuk össze.

2. Lépés

Tegyük a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk körülbelül 0,5 cm vastagra. Vágjuk apró kockákra (de akár szaggathatjuk is). Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük 12-15 percig, amíg arany színű lesz. Hagyjuk hűlni néhány percig, majd tegyük át egy rácsra, és hűtsük le teljesen.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 756 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos ropi

  • Sajtos virágok

  • Sajtos ropogtatnivaló

  • Pizzás csavart

  • Leveles sajtos rúd

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    63 kcal
  • Zsír

    3.5g
  • Szénhidrát

    7g
  • Fehérje

    1.4g
  • 0.3g
  • Cukor

    0.1g