Csokis-mascarpones brownie
2012-09-15- Hány főre: 6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Egy csokoládéban gazdag finom brownie recept, amit egy kis mascarponeval teszünk még finomabbá.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze sótlan vaj
- 100 g étcsokoládé
- 1 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/2 csésze mascarpone
- 3 tojás
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- 1/2 csésze liszt
- 1/4 teáskanál só
- Tetejére:
- 170 g étcsokoládé
- 6 evőkanál tejszín
- 3 evőkanál sótlan vaj
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és vajazzunk ki egy szögletes tetszőleges sütőformát vagy tepsit. Helyezzük a tört csokoládét egy keverő tálba, majd tegyük félre. Egy kis üvegtálban olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben. (kb. 30 -50 másodperc). Öntsük a vajat a csokoládéra, és hagyjuk állni 30 másodpercig. Addig keverjük, amíg meg nem olvad a csokoládé. Szitáljuk bele a cukrot és kakaóport.
2. lépés
Egy fakanállal keverjük össze a mascarponet, a tojást, a vaníliát, majd szitáljuk hozzá a lisztet és a sót. Keverjük össze az olvasztott csokit és a lisztes-mascarpones keveréket és dolgozzuk jól össze. Öntsük a tésztát előkészített formába, és terítsük el egyenletesen. Helyezzük előmelegített sütőbe és süssük 45-50 percig vagy tűpróbáig.
3. lépés
Vegyük ki és tegyük hűvös helyre a browniet 10-15 percig.
Helyezzük a tört csokoládét egy keverő tálba és vízgőz felett olvasszuk fel a tejszínnel és a vajjal. Öntsük a forró csokoládét a brownie tetejére és kenjük szét egyenletesen. A legjobb, ha hűtőszekrénybe tesszük, egészen addig, ameddig a csoki meg nem köt a tetején, utána szeletelhető.
Értékelések
(4.5 / 5)
6 személy értékelt
13 741 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
853 kcal -
Zsír
59.9 g -
Szénhidrát
71.9 g -
Fehérje
11.9 g