Barackos galette
2013-08-16- Típus: Galette, Gyümölcsös desszert
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha van barack, akkor nincs más teendő, mint készíteni belőle egy finom galette receptet. Isteni!
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 250 g liszt
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 115 g vaj
- 6 evőkanál hideg tej
- Töltelék:
- 500 g barack (sárga vagy kajszi)
- 4 evőkanál barna cukor
- 3 evőkanál mandula (opcionális)
- 3 evőkanál lekvár
1. lépés
Először készítsük el a tésztát. Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a sót a vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Adjuk hozzá a tejet, majd gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle egy labdát, tegyük fóliába és pihentessük 1-2 órát. Ennél a folyamatnál akár le is fagyaszthatjuk későbbre és akkor nem kell mindig külön elkészíteni.
2. lépés
Ezután vegyük ki a hűtött tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3-5 mm vastagságúra, kör alakúra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezzük bele a tésztát. A közepére tegyük a kis darabokra vágott barackot, a szélétől kb. 4-5 cm-re.
3. lépés
Szórjuk le a barackot a barna cukorral, igény szerint mandulával és csöpögtessük rá a lekvárt. Hajtsuk fel a szabadon lévő tésztát a közepe felé. Kicsit nyomkodjuk le a kezünkkel. Süssük 200°C-on 30-35 percig, amig aranybarna lesz.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 782 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
632 kcal -
Zsír
26.9g -
Szénhidrát
90.3g -
Fehérje
9.6g