Barackos galette

2013-08-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha van barack, akkor nincs más teendő, mint készíteni belőle egy finom galette receptet. Isteni!

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 250 g liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 115 g vaj
  • 6 evőkanál hideg tej
  • Töltelék:
  • 500 g barack (sárga vagy kajszi)
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál mandula (opcionális)
  • 3 evőkanál lekvár

1. lépés

Először készítsük el a tésztát. Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a sót a vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Adjuk hozzá a tejet, majd gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle egy labdát, tegyük fóliába és pihentessük 1-2 órát. Ennél a folyamatnál akár le is fagyaszthatjuk későbbre és akkor nem kell mindig külön elkészíteni.

2. lépés

Ezután vegyük ki a hűtött tésztát, majd nyújtsuk ki kb 3-5 mm vastagságúra, kör alakúra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezzük bele a tésztát. A közepére tegyük a kis darabokra vágott barackot, a szélétől kb. 4-5 cm-re.

3. lépés

Szórjuk le a barackot a barna cukorral, igény szerint mandulával és csöpögtessük rá a lekvárt. Hajtsuk fel a szabadon lévő tésztát a közepe felé. Kicsit nyomkodjuk le a kezünkkel. Süssük 200°C-on 30-35 percig, amig aranybarna lesz.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 718 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Fahéjas-epres galette

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Nektarinos-szedres galette

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    632 kcal
  • Zsír

    26.9g
  • Szénhidrát

    90.3g
  • Fehérje

    9.6g