Fahéjas-epres galette

2014-08-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Újabb finomság a láthatáron. Ropogós, gyümölcsös. Fagylalttal tálalva isteni!

Egy bögre mérete 300 ml.

Ezeket szerezd be:

  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 50 ml hideg víz
  • 100 g vaj
  • 500 g eper
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 tojás

1. Lépés

Egy nagy keverőtálba tegyük a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk össze a vajjal. Gyúrjuk össze, adjunk hozzá egy kis vizet, amennyiben szükséges. Alakítsunk belőle egy nagy labdát. Csomagoljuk fóliába, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára. (Ennél a résznél fagyasztható a tészta.)

2. Lépés

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 4-5 mm vékonyra (ha lehet kör alakúra). A közepére tegyük a tölteléket.

3. Lépés

Az epret mossuk át jól, majd csumázzuk ki. A nagyobb darabokat vágjuk félbe, negyedbe tetszés szerint. Adjunk hozzá 2 evőkanál barna cukrot, a mézet, a fahéjat, majd hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen. Ezután a tészta közepére halmozzuk a tölteléket, kicsit elegyengetjük.

4. Lépés

A tészta széleit egy felhajtjuk. Megkenjük tojássárgájával, megszórjuk (a tölteléket is) barna cukorral, majd 180°C-on 35-40 perc alatt készre sütjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 521 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nektarinos-szedres galette

  • Barackos galette

  • Áfonyás-mandulás galette

  • Körtés galette

  • Sok gyümölcsös galette

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    408 kcal
  • Zsír

    22.1g
  • Szénhidrát

    49.3g
  • Fehérje

    5.7g
  • Koleszterin

    95mg
  • Cukor

    21.5g