Baconös sertéshús sült krumplival, ecetes uborkával

2013-07-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A következő fogásom, lehet nem valami egészséges, de az ember megengedhet néha magának egy kis dőzsölést.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 4 szelet bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • mustár
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 5 db krumpli
  • sertészsír
  • 4 db ecetes uborka

1. Lépés

Reggel a húst négybe vágom, bedörzsölöm a fokhagymával, bekenem mustárral, fűszerezem, betekerem a baconba, fogpiszkálóval rögzítem, majd beteszem a hűtőbe.

2. Lépés

Délben a krumplit félig megfőzöm, megpucolom, s feldarabolom. Egy serpenyőbe teszek kevés zsírt, belehelyezem a húsokat és a krumplit, s megsütöm,.
A tányérra teszek 2 darab húst és krumplit. Ecetes uborkával tálalom.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 536 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sütőtökös sertésborda

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    858 kcal
  • Zsír

    25.5g
  • Szénhidrát

    93.6g
  • Fehérje

    67.3g