Sárgadinnye rákkal és kagylóval

2014-05-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Sárgadinnye és rák csodálatos összhangban, brandyvel ízesítve.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb sárgadinnye
  • 6 db kisebb rák
  • 6 db kagyló (paradicsomos)
  • 6 db olívabogyó (chilivel töltött)
  • 6 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 0.5 db citrom
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1-2 evőkanál brandy
  • 6 db pitypanglevél (virággal)

1. Lépés

A dinnyét félbevágom, a magját eltávolítom, a húsát kikanalazom egy kiskanállal, ráhelyezem egy kistányérra.

2. Lépés

Majd teszek bele négy pitypanglevelet, egy szelet citromot, a dinnyegolyócskákat, a rákokat, a kagylókat és az olívabogyókat

3. Lépés

Borsozom, facsarok rá citromot, öntök rá egy korty brandyt, csepegtetek rá chilit.

4. Lépés

Díszítem egy pitypangvirággal, s rakok a tányérra néhány pitypanglevelet és virágot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 143 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    239 kcal
  • Zsír

    5,5 g
  • Koleszterin

    140 mg
  • Szénhidrát

    24,9 g
  • Cukor

    17,8 g
  • Fehérje

    21,9 g