Mandulás-mazsolás kuglóf

2013-06-06
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

De rég készítettem már mandulás kuglófot. Itt volt az ideje!

Ezeket szerezd be:

  • 200 g vaj
  • 250 g cukor
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 150 g tejföl
  • 350 g búzaliszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 100 g mazsola + rum az áztatáshoz
  • 100 g pelyhesített mandula
  • porcukor

1. Lépés

A mazsolát áztassuk bele a rumba, legalább fél órával a sütés elkezdése előtt. Keverjük össze a vajat a cukorral és egy robotgép segítségével keverjük simára.

2. Lépés

Egymás után egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Hozzá szitáljuk a lisztet, a sütőport és bele keverjük a tejfölt. A legvégén a vaníliát, a mandulát és a mazsolát is hozzákeverjük. Dolgozzuk el csomómentesre a tésztát.

3. Lépés

Vegyünk elő egy kuglóf formát, amit vajazzunk ki, majd meghintjük zsemlemorzsával. Öntsük bele a tésztát és süssük 50-60 percig előmelegített sütőben 170°C-on. Ha kész, leszórjuk porcukorral.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 441 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Mazsolás kuglóf

  • Csokis kuglóf Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    878 kcal
  • Zsír

    45.5g
  • Szénhidrát

    104.9g
  • Fehérje

    16.7g