Mandulás-mazsolás kuglóf
2013-06-06- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
De rég készítettem már mandulás kuglófot. Itt volt az ideje!
Ezeket szerezd be:
- 200 g vaj
- 250 g cukor
- 6 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 150 g tejföl
- 350 g búzaliszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 100 g mazsola + rum az áztatáshoz
- 100 g pelyhesített mandula
- porcukor
1. Lépés
A mazsolát áztassuk bele a rumba, legalább fél órával a sütés elkezdése előtt. Keverjük össze a vajat a cukorral és egy robotgép segítségével keverjük simára.
2. Lépés
Egymás után egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Hozzá szitáljuk a lisztet, a sütőport és bele keverjük a tejfölt. A legvégén a vaníliát, a mandulát és a mazsolát is hozzákeverjük. Dolgozzuk el csomómentesre a tésztát.
3. Lépés
Vegyünk elő egy kuglóf formát, amit vajazzunk ki, majd meghintjük zsemlemorzsával. Öntsük bele a tésztát és süssük 50-60 percig előmelegített sütőben 170°C-on. Ha kész, leszórjuk porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 960 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
878 kcal -
Zsír
45.5g -
Szénhidrát
104.9g -
Fehérje
16.7g