Sárgabarackos gombóc
2013-11-12- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 60 perc
Hallottam már erről és kipróbáltam milyen. Nagyon finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- 1 tojás
- csipet só
- 1 kanál zsír
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- sárgabarack
- porcukor
1. Lépés
A krumplit idő hiányában nem egészben főztem hanem apróra vágtam hogy hamarabb megfőjön.Jobban szeretem egészben főzni, de most így volt előbb kész.
2. Lépés
Még melegen összetörtem és hagytam langyosra hűlni. Mikor langyos akkor hozzáadtam az egy kanál zsírt kevés sót és a tojást. Szép lassan ki is hűlt, akkor adtam hozzá annyi lisztet amennyit felvesz és jó gyúrható tésztát készítettem. Kinyújtottam feldaraboltam.
3. Lépés
Minden tésztára tettem egy negyed sárgabarackot és szép gombócokat formáztam.
Forrásban lévő gyengén sós vízben kb 10 percig főztem. Pirított zsemlemorzsába fogattam.
És hát meg kell valljam, nekem jobban ízlik, mint a szilvás.
Értékelések
(4.4 / 5)
7 személy értékelt
6 840 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
304 kcal -
Zsír
8.2g -
Szénhidrát
51.6g -
Fehérje
7g