Sárgabarackos gombóc

2013-11-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Hallottam már erről és kipróbáltam milyen. Nagyon finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg krumpli
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kanál zsír
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • sárgabarack
  • porcukor

1. Lépés

A krumplit idő hiányában nem egészben főztem hanem apróra vágtam hogy hamarabb megfőjön.Jobban szeretem egészben főzni, de most így volt előbb kész.

2. Lépés

Még melegen összetörtem és hagytam langyosra hűlni. Mikor langyos akkor hozzáadtam az egy kanál zsírt kevés sót és a tojást. Szép lassan ki is hűlt, akkor adtam hozzá annyi lisztet amennyit felvesz és jó gyúrható tésztát készítettem. Kinyújtottam feldaraboltam.

3. Lépés

Minden tésztára tettem egy negyed sárgabarackot és szép gombócokat formáztam.
Forrásban lévő gyengén sós vízben kb 10 percig főztem. Pirított zsemlemorzsába fogattam.
És hát meg kell valljam, nekem jobban ízlik, mint a szilvás.

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

6 840 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis meggyes túrógombóc

  • Zabpelyhes túrógombócok

  • Tejfölös túrógombóc

  • Párán főtt gőzgombóc

  • Túrógombóc recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    304 kcal
  • Zsír

    8.2g
  • Szénhidrát

    51.6g
  • Fehérje

    7g