Saláta kecskesajttal

2013-05-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy tartalmas saláta estére könnyít az emésztésen és nem utolsósorban egészséges is. Érdemes rászokni!

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag vegyes saláta
  • 3 paradicsom
  • 1 kis kígyóuborka
  • 2 marék fekete olajbogyó
  • 200 g fehér kecskesajt
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom, rozmaring, zsálya
  • citromlé

1. Lépés

A saláta mixet fordítsuk rá egy mélyebb tálra, locsoljuk le egy kis citromlével. A paradicsomot és uborkát mossuk meg és vágjuk kedvünk szerint szeletekre vagy cikkekre. Adjunk hozzá olajbogyót és forgassuk össze a salátával.

2. Lépés

Pirítsuk meg a szezámmagot egy száraz, olaj nélküli serpenyőben. Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le! A szezámmaghoz adjuk hozzá a fűszereket. A kecskesajtot kockákra vágjuk, rászórjuk a salátára és meghintjük a pirított szezámmaggal. Mindent jó alaposan összeforgatunk az olívaolajjal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 733 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Jégsaláta sajttal és sült szalonnával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    394 kcal
  • Zsír

    32.8g
  • Szénhidrát

    8.4g
  • Fehérje

    18g