Karácsonyi diós linzer

2012-11-24
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A Karácsony nem csak a finom kuglófok időszaka, hanem a teasütemények, linzereké is.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 380 g vaj
  • 160 g cukor
  • 600 g liszt
  • 125g dió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • Tetejére:
  • 125 g porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 60g dió
  • málnalekvár

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180˚C-ra. Egy tálban verjük fel a vajat, amíg finom krémes állagú lesz, kb 3 perc alatt. Egy kis tálban habverővel dolgozzuk össze a lisztet, diót és a fahéjat. Keverjük kézzel össze a lisztes keveréket a vajas keverékkel. Alakítsunk belőle egy labdát, majd csomagoljuk be és tegyük hűtőszekrénybe minimum 1 órára.

2. lépés

Egy enyhén lisztezett felület nyújtsuk ki a tésztát olyan 4-5 mm vastagságúra. Használjunk egy linzer vagy pogácsa szaggatót és szaggassunk kis köröket belőle. Mikor az egész tészta meg van, párosítsuk őket és a mindegyiknek a felét lyukasszuk ki középen, az alsó felét hagyjuk meg. Ezután tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

3. lépés

Süssük előmelegített sütőben, amíg a sütiknek halvány aranyszínük lesz, körülbelül 15 perc alatt. Szedjük ki őket egy tálcára, és hagyjuk hűlni, ameddig a többit is megsütjük.

Egy tálban habverővel keverjük össze a porcukrot és a rumot, majd kenjünk meg minden linzerkarikát. Ezután  megszórjuk az apróra vágott dióval. Kanalazzunk minden alsó részre egy kiskanál lekvárt, majd ragasszuk össze őket. Érdemes hideg helyre rakni, hogy a lekvártól összeragadjanak és megkössenek.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

9 962 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Házi omlós linzer recept

  • Borzas linzer

  • Habos-krémes linzer

  • Kakaós linzer tekercs

  • Szani féle linzer

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    570 kcal
  • Fehérje

    33.5g
  • Szénhidrát

    63.5g
  • Fehérje

    5.7g