Karácsonyi diós linzer
2012-11-24- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A Karácsony nem csak a finom kuglófok időszaka, hanem a teasütemények, linzereké is.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 380 g vaj
- 160 g cukor
- 600 g liszt
- 125g dió
- 1 tk őrölt fahéj
- Tetejére:
- 125 g porcukor
- 2 evőkanál rum
- 60g dió
- málnalekvár
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180˚C-ra. Egy tálban verjük fel a vajat, amíg finom krémes állagú lesz, kb 3 perc alatt. Egy kis tálban habverővel dolgozzuk össze a lisztet, diót és a fahéjat. Keverjük kézzel össze a lisztes keveréket a vajas keverékkel. Alakítsunk belőle egy labdát, majd csomagoljuk be és tegyük hűtőszekrénybe minimum 1 órára.
2. lépés
Egy enyhén lisztezett felület nyújtsuk ki a tésztát olyan 4-5 mm vastagságúra. Használjunk egy linzer vagy pogácsa szaggatót és szaggassunk kis köröket belőle. Mikor az egész tészta meg van, párosítsuk őket és a mindegyiknek a felét lyukasszuk ki középen, az alsó felét hagyjuk meg. Ezután tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
3. lépés
Süssük előmelegített sütőben, amíg a sütiknek halvány aranyszínük lesz, körülbelül 15 perc alatt. Szedjük ki őket egy tálcára, és hagyjuk hűlni, ameddig a többit is megsütjük.
Egy tálban habverővel keverjük össze a porcukrot és a rumot, majd kenjünk meg minden linzerkarikát. Ezután megszórjuk az apróra vágott dióval. Kanalazzunk minden alsó részre egy kiskanál lekvárt, majd ragasszuk össze őket. Érdemes hideg helyre rakni, hogy a lekvártól összeragadjanak és megkössenek.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
9 962 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
570 kcal -
Fehérje
33.5g -
Szénhidrát
63.5g -
Fehérje
5.7g