Sajtos brokkoli leves
2012-05-18- Típus: Diétás levesek, Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ez egy alacsony zsírtartalmú recept. A leves könnyen módosítható. Adhatunk hozzá bármilyen zöldséget a brokkoli helyett, például karalábét, répát, káposztát, illetve kevesebb sonkát és sajtot.
Ezeket szerezd be:
- 1 apróra vágott zeller
- 3 apróra vágott sárgarépa
- 1 apróra vágott hagyma
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- 1 nagy fej brokkoli
- 2 húsleves kocka
- 20 dkg sonka
- 4 dkg csökkentett zsírtartalmú sajt
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- só, bors
1. Lépés
Rakjuk egy lábasba a kockákra vágott zöldségeket, petrezselymet.
2. Lépés
Adjunk hozzá 4 csésze vizet (vagy amíg éppen ellepi a zöldségeket) és 2 húsleves kockát.
3. Lépés
Forraljuk fel, fedjük le és pároljuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
4. Lépés
Habverővel keverjük el lisztet és a tejet, öntsük bele a leveshez. Keverjük folyamatosan, amíg a leves besűrűsödik. Ha nem elég sós, akkor szórjuk meg plusz fűszerekkel.
5. Lépés
Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a kockákra vágott sonkát. Addig kevergetjük, ameddig a sonka is átmelegszik és a sajt felolvad.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
4 057 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
304 kcal -
Összes zsír
12,1 g -
Szénhidrát
40 g -
Fehérje
21 g