Sajtos brokkoli leves

2012-05-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ez egy alacsony zsírtartalmú recept. A  leves könnyen módosítható. Adhatunk hozzá bármilyen zöldséget a brokkoli helyett, például karalábét, répát, káposztát, illetve kevesebb sonkát és sajtot.

Ezeket szerezd be:

  • 1 apróra vágott zeller
  • 3 apróra vágott sárgarépa
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 1 nagy fej brokkoli
  • 2 húsleves kocka
  • 20 dkg sonka
  • 4 dkg csökkentett zsírtartalmú sajt
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • só, bors

1. Lépés

Rakjuk egy lábasba a kockákra vágott zöldségeket, petrezselymet.

2. Lépés

Adjunk hozzá 4 csésze vizet (vagy amíg éppen ellepi a zöldségeket) és 2 húsleves kockát.

3. Lépés

Forraljuk fel, fedjük le és pároljuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

4. Lépés

Habverővel keverjük el lisztet és a tejet, öntsük bele a leveshez. Keverjük folyamatosan, amíg a leves besűrűsödik. Ha nem elég sós, akkor szórjuk meg plusz fűszerekkel.

5. Lépés

Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a kockákra vágott sonkát. Addig kevergetjük, ameddig a sonka is átmelegszik és a sajt felolvad.

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 340 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    304 kcal
  • Összes zsír

    12,1 g
  • Szénhidrát

    40 g
  • Fehérje

    21 g