Sajtmártás recept
2013-06-20- Típus: Mártogatós, Szósz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy gyors sajtmártással tulajdonképpen bármilyen grill vagy sült húst feldobhatunk.
Ezeket szerezd be:
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 30 g vaj
- 500 ml tej
- 100 g reszelt sajt
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
A tojást és a lisztet habverővel összekeverjük, a tejjel felengedjük, a vajat beledobjuk, és gőz felett, habverővel állandóan verve, sűrűre főzzük.
2. Lépés
Az utolsó percben tesszük bele a sajt felét, ezzel együtt felforraljuk, majd a gőzről levéve, a sajt maradékát és a fűszereket is beletesszük. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(4 / 5)
7 személy értékelt
9 225 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
194 kcal -
Zsír
12.6g -
Szénhidrát
7.9g -
Fehérje
12.1g