Sajtmártás recept

2013-06-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy gyors sajtmártással tulajdonképpen bármilyen grill vagy sült húst feldobhatunk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 30 g vaj
  • 500 ml tej
  • 100 g reszelt sajt
  • csipetnyi reszelt szerecsendió
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

A tojást és a lisztet habverővel összekeverjük, a tejjel felengedjük, a vajat beledobjuk, és gőz felett, habverővel állandóan verve, sűrűre főzzük.

2. Lépés

Az utolsó percben tesszük bele a sajt felét, ezzel együtt felforraljuk, majd a gőzről levéve, a sajt maradékát és a fűszereket is beletesszük. Melegen tálaljuk.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

8 911 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Avokádó mártás

  • Eredeti humusz recept

  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    194 kcal
  • Zsír

    12.6g
  • Szénhidrát

    7.9g
  • Fehérje

    12.1g