Karfiolkrémleves

2012-10-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ahogy jön a hideg, egyre inkább vágyom a jó finom, meleg levesekre.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 közepes karfiol (virágaira vágva)
  • 1/2 csésze apróra vágott hagyma
  • 4 csésze zsírmentes csirke húsleves
  • só és bors ízlés szerint

1. lépés

Egy közepes serpenyőben olvasszuk fel a vajat alacsony lángon, majd adjuk hozzá a lesztet és keverjük folyamatosan két percig. Öntsük rá a húsleveset, tegyük bele a hagymát, a karfiolt. Fedjük le és pároljuk.

2. lépés

Addig főzzük, ameddig a zöldségek megpuhulnak, ez nálam kb. 20 perc. Vegyünk elő egy botmixert, majd kezdjük le pürésíteni a zöldségeket, amíg teljesen krémes állagú lesz. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 550 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    85,9 kcal
  • Zsír

    3,2 g
  • Szénhidrát

    11,6 g
  • Fehérje

    4,3 g