Karfiolkrémleves
2012-10-10- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ahogy jön a hideg, egyre inkább vágyom a jó finom, meleg levesekre.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 közepes karfiol (virágaira vágva)
- 1/2 csésze apróra vágott hagyma
- 4 csésze zsírmentes csirke húsleves
- só és bors ízlés szerint
1. lépés
Egy közepes serpenyőben olvasszuk fel a vajat alacsony lángon, majd adjuk hozzá a lesztet és keverjük folyamatosan két percig. Öntsük rá a húsleveset, tegyük bele a hagymát, a karfiolt. Fedjük le és pároljuk.
2. lépés
Addig főzzük, ameddig a zöldségek megpuhulnak, ez nálam kb. 20 perc. Vegyünk elő egy botmixert, majd kezdjük le pürésíteni a zöldségeket, amíg teljesen krémes állagú lesz. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 935 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
85,9 kcal -
Zsír
3,2 g -
Szénhidrát
11,6 g -
Fehérje
4,3 g