Csiperkekrémleves

2013-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az egyik nap hallottam egy nagyon jó receptet az egyik kollégámtól. Vettem gombát és el is készítettem. Nálunk jó volt, elfogyott.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Csiperkegomba
  • 3 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Liszt
  • 1 liter Húsleves
  • 1,5 dl Fehérbor
  • 10 dkg Vaj
  • Bors

1. lépés

Az apróra felszeletelt hagymát vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát.

2. lépés

10 perc párolás után meghintjük liszttel és amikor a liszt már megpirult, akkor felöntjük jó kis fehérborral.

3. lépés

A finom húslevest is hozzáadjuk, sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. Jól elkeverjük és körülbelül 20 percig főzzük tovább. Az idő leteltével öntsük át a levest egy turmixba és turmixoljuk össze vagy szimplán csak áttörjük a levest, mint a főtt krumplit.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 443 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    320 kcal
  • Összes Zsír

    22,1 g
  • Koleszterin

    54 mg
  • Szénhidrát

    15,7 g
  • Cukor

    6,5 g
  • Fehérje

    10,4 g