Rizses brokkoli

2012-11-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ezt a rizses brokkolit köretként készítettem, viszont egy fogyókúra alkalmával magában is ehetjük, mert nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Rizs
  • 15 dkg Brokkoli
  • 3 evőkanál Olívaolaj
  • Fél kávéskanál Mustármag
  • Fél mokkáskanál Köménymag
  • Kurkuma
  • Koriander
  • 1 db Babérlevél
  • Késhegynyi örölt Fahéj
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • Fél citromnak a leve
  • 1 kéváskanál Só

1. lépés

Az első lépésünk nem nehéz, csupán a rizst puhára főzzük.

2. lépés

Előveszünk egy edényt, amiben felhevített olajon enyhén megpirítjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a mustármagot, fahéjat, koriandert, kurkumát és a babérlevelet. Amíg pirul, folyamatosan kevergessük.

3. lépés

Ahogy a vöröshagymánk megpuhult, hozzáadjuk a rózsákra szétszedett brokkolit. Ezután körülbelül ismételten 5 percig egybe pirítjuk. 5 perc után öntsük fel 1 dl vízzel, majd addig pároljuk tovább, míg a brokkoli puha nem lesz. Párolás után keverjük hozzá a főtt rizst, locsoljuk meg a citromnak a levével és sózzuk meg.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 976 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Csiperkegombás rizs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    523 kcal
  • Összes Zsír

    22,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    74,3 g
  • Cukor

    4,2 g
  • Fehérje

    8,9 g