Részeges kacsa recept

2012-05-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Vajon mitől részeg a kacsa? Naná, hogy a finom Egri Bikavértől.

Ezeket szerezd be:

  • 1 egész kacsa (darabokra vágva)
  • 2 dl vörösbor
  • 1 dl víz
  • 3 vöröshagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors

Recept elkészítése

1. A kacsát tisztítsuk meg az esetleges maradék tollaktól és pihéktől, ha kell pörköljük meg egy kicsit a gázrózsa felett, vagy egy lángpisztollyal. Vágjuk őket darabokra (combok, mell, szárnyak stb.).

2. A hagymát vágjuk kockákra és dinszteljük meg egy kis olajon. Megszórjuk pirospaprikával, aztán hozzáadjuk a kacsadarabokat. Ne hagyjuk a pirospaprikát leégni, mert akkor kesernyés íze lesz, ha kell öntsük fel egy kis vízzel.

3. 10 perc pirítás után öntsük fel a borral, a paradicsompürével, gyakori kevergetés mellett kis lángon puhulásig főzzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 367 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

  • Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

  • Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

  • Narancsos kacsacomb