Részeges kacsa recept
2012-05-03- Típus: Kacsasültek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Vajon mitől részeg a kacsa? Naná, hogy a finom Egri Bikavértől.
Ezeket szerezd be:
- 1 egész kacsa (darabokra vágva)
- 2 dl vörösbor
- 1 dl víz
- 3 vöröshagyma
- 2 dl paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
Recept elkészítése
1. A kacsát tisztítsuk meg az esetleges maradék tollaktól és pihéktől, ha kell pörköljük meg egy kicsit a gázrózsa felett, vagy egy lángpisztollyal. Vágjuk őket darabokra (combok, mell, szárnyak stb.).
2. A hagymát vágjuk kockákra és dinszteljük meg egy kis olajon. Megszórjuk pirospaprikával, aztán hozzáadjuk a kacsadarabokat. Ne hagyjuk a pirospaprikát leégni, mert akkor kesernyés íze lesz, ha kell öntsük fel egy kis vízzel.
3. 10 perc pirítás után öntsük fel a borral, a paradicsompürével, gyakori kevergetés mellett kis lángon puhulásig főzzük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 961 megtekintés