Túrós sütemény rumos mazsolával
2014-02-20- Típus: Túrós sütemény receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Tegnap a Tv-ben az egyik sütős-főzős műsort néztem, amiben Etus néni túrós süteményt készített. A műsor végén annyira megjött a kedvem, hogy megcsináltam.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- sütőpor
- 3 evőkanál vaj
- 50 dkg túró
- 1 db citrom
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
- 3-4 evőkanál mazsola
- 1 dl rum
- 2 dl tejföl
- 3 dl tej
- 3 db tojás
1. Lépés
A liszthez porcukrot adunk, beleteszünk a sütőport, és az egészet összekeverjük.
2. Lépés
A felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk, egy másik edényben a túrót vaníliás cukorral ízesítünk, majd a citrom héját belereszeljük. Megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, és beleöntjük a tepsibe.
3. Lépés
Az eddig elkészült tésztát tejföllel meglocsoljuk és rátesszük a maradék lisztet.
4. Lépés
A legvégén pedig a tejben a tojásokat elkeverjük és a massza tetejére öntjük, kevés olvasztott vaj kerül még rá és mehet is a sütőbe.
5. Lépés
Aranybarnára sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 844 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1155 kcal -
Zsír
41 g -
Koleszterin
213 mg -
Szénhidrát
148 g -
Cukor
69,1 g -
Fehérje
36,8 g