Túrós sütemény rumos mazsolával

2014-02-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Tegnap a Tv-ben az egyik sütős-főzős műsort néztem, amiben Etus néni túrós süteményt készített. A műsor végén annyira megjött a kedvem, hogy megcsináltam.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • sütőpor
  • 3 evőkanál vaj
  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • 3-4 evőkanál mazsola
  • 1 dl rum
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás

1. Lépés

A liszthez porcukrot adunk, beleteszünk a sütőport, és az egészet összekeverjük.

2. Lépés

A felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk, egy másik edényben a túrót vaníliás cukorral ízesítünk, majd a citrom héját belereszeljük. Megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, és beleöntjük a tepsibe.

3. Lépés

Az eddig elkészült tésztát tejföllel meglocsoljuk és rátesszük a maradék lisztet.

4. Lépés

A legvégén pedig a tejben a tojásokat elkeverjük és a massza tetejére öntjük, kevés olvasztott vaj kerül még rá és mehet is a sütőbe.

5. Lépés

Aranybarnára sütjük.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,916 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csokis szelet

  • Bellini szelet

  • Hamis túrós

  • Túrós-meggyes kocka

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1155 kcal
  • Zsír

    41 g
  • Koleszterin

    213 mg
  • Szénhidrát

    148 g
  • Cukor

    69,1 g
  • Fehérje

    36,8 g