Rumos golyók

2012-05-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezeknek a finomságoknak az elkészítése alig több időbe kerül, mint egy kókuszgolyó elkészítése és vannak olyan finomak is.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg aszalt gyümölcs (datolya, meggy, szilva, barack)
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg darált mogyoró, mandula vagy dió
  • 2 evőkanál rumaroma
  • tortareszelék

Recept elkészítése

1. A puha margarint a cukorral habosra keverjük egy mixer vagy robotgép segítségével. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsöt, a rumot és a magokat, jól meggyúrjuk.

2. Nedves kézzel kis golyókat készítünk, amiket utána kakaóporba, tortadarába vagy mandulaforgácsba mártjuk. Ne felejtsük el hűtőbe tenni.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 118 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grillázs golyó

  • Tiramisu golyó recept

  • Kekszes-lekváros bonbon

  • Cappuccino golyók

  • Zserbógolyó recept