Répás piskóta tekercs

2013-01-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha Húsvétra készülünk, akkor a répa tulajdonképpen elengedhetetlen hozzávaló egy ünnepi asztalon.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g répa
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 100 g liszt
  • Kenéshez:
  • baracklekvár
  • Túrós krém:
  • 400 g krémtúró
  • 100 g porcukor
  • 1 tk vanília
  • 250 ml tejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag habfixáló

1. lépés

Első körben a répát megtisztítjuk, megpucoljuk és lereszeljük. A tojásokat a cukorral kikeverjük, 2 evőkanál vízzel, 2 evőkanál olajjal, a reszelt sárgarépával és a liszttel összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

2. lépés

Előmelegített sütőben, 170°C-on 10-12 percig sütjük. Cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után hűlni hagyjuk.

3. lépés

A krémhez a túrót a porcukorral, a vaníliával és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá felvert tejszínt.
A krémet a lekvárral megkent piskótára kenjük. A konyharuha segítségével feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor szeleteljük, gyümölcslekvárral lecsöpögtetve vagy kompóttal szolgáljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 019 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyés tekercs

  • Mákos piskótarolád almás krémmel

  • Diós-csokis szelet

  • Citromos rolád

  • Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    579 kcal
  • Zsír

    32.8g
  • Szénhidrát

    62g
  • Fehérje

    11.1g