Rántott busa gombával és hagymás-szalonnás krumplipürével

2014-08-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egyél halat, a legjobb falat. A szalonna zsírjában kisütött hal nagyon finom volt.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g busafilé
  • 120 g füstölt szalonna
  • 4 db csiperkegomba
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db citrom
  • 1 db paradicsom
  • 1-2 szál petrezselyem (fodros)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit felteszem főni héjában. A hagymát apróra vágom.

2. Lépés

A filét 2 db-ba vágom, bedörzsölöm a szalonnával, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot. Bepanírozom.

3. Lépés

A krumplit megpucolom, összetöröm, sózom, borsozom, hozzákeverem a hagymát és a vajat, megpirítom.

4. Lépés

A serpenyőben megsütöm az apróra vágott szalonnát, majd ebben a zsiradékban megsütöm a halszeleteket s a gombákat, a szalonna darabkákat a krumplihoz keverem.

5. Lépés

Tálalok. A tányérra helyezek 1 szelet halat, mellé egy kupac krumplit, a gombákat, díszítem egy szelet citromkarikával, egy szelet paradicsommal és petrezselyemzölddel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 318 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott harcsa lilahagymás krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1047 kcal
  • Zsír

    47 g
  • Koleszterin

    371 mg
  • Szénhidrát

    82,4 g
  • Cukor

    8 g
  • Fehérje

    73 g