Rántott harcsa lilahagymás krumplival

2014-12-03
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Rántott harcsa majonézzel, lilahagymás krumplival. Ha tudnátok, hogy milyen finom is lett… :)

Ezeket szerezd be:

  • 450 g harcsafilé
  • 0.5 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1-2 db tojás
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • majonéz (ízlés szerint)
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db újkrumpli
  • ecet (ízlés szerint)
  • olaj

1. Lépés

A harcsát háromba vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, beteszem a hűtőbe.

2. Lépés

A krumplit felteszem főni, a hagymát szeletelem, a fokhagymát kisebb darabokra vágom. A krumplit felkockázom. A hagymát sózom, borsozom, meglocsolom ecettel.

3. Lépés

A halat bepanírozom, olajban kisütöm.

4. Lépés

Tálaláskor a hal mellé teszem a krumplit, s a majonézt, valamint a hagymát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 259 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott busa gombával és hagymás-szalonnás krumplipürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    768 kcal
  • Zsír

    27,1 g
  • Koleszterin

    180 mg
  • Szénhidrát

    93,5 g
  • Cukor

    8,1 g
  • Fehérje

    37,8 g