Pisztáciás biscotti

2012-08-03
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 28 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Íme egy olasz különlegesség. A Biscotti süteményt, kis kekszet jelent olaszul, ami lapos kenyérszerűségre hasonlít leginkább. Nagyon ropogós és egyben ízletes is.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3/4 csésze egész pisztácia (héj nélkül)
  • 2 nagy tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3/4 csésze cukor
  • csipet só
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 1 csésze mazsola (opcionális)

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy nagyobb tepsit vagy béleljük ki sütőpapírral. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a pisztáciát, és tetszőlegesen a mazsolát.

2. Lépés

Egy robotgép vagy kézi mixer segítségével keverjük össze a vajat és a cukrot közepes sebességgel 1-2 percig. Adjuk hozzá a vaníliát és a tojást  egy időben. Keverjük bele a száraz hozzávalókat és keverjük alacsony sebességen, amíg nagyjából össze áll. Ne ijedjünk meg, egy kicsit darabos lesz a pisztácia miatt.

3. Lépés

Vegyük ki a tésztát (ha túl ragacsos megszórjuk liszttel). Osszuk három részre, és alakítsunk belőle hosszú, lapos formákat. Helyezzünk a sütőlapokra és süssük 20-25 percig. Vegyük ki hűlni, majd utána szeljük féloldalasan fel őket.

4. Lépés

A kis darabokat helyezzük vissza  a tepsibe, hogy a közepük felfelé legyen és így is süssük őket 2-3 percig, amíg szépen aranybarnára pirulnak.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 779 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mandulás-vörösáfonyás biscotti

  • Kókuszos biscotti

  • Mandulás biscotti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    65,2 kcal
  • Zsír

    2,1 g
  • Szénhidrát

    10,3 g
  • Fehérje

    1,5 g