Pisztáciás biscotti
2012-08-03- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 28 perc
- Elkészítés: 50 perc
Íme egy olasz különlegesség. A Biscotti süteményt, kis kekszet jelent olaszul, ami lapos kenyérszerűségre hasonlít leginkább. Nagyon ropogós és egyben ízletes is.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 3/4 csésze egész pisztácia (héj nélkül)
- 2 nagy tojás
- 1 tk vanília kivonat
- 3/4 csésze cukor
- csipet só
- 2 evőkanál sótlan vaj
- 1 csésze mazsola (opcionális)
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy nagyobb tepsit vagy béleljük ki sütőpapírral. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a pisztáciát, és tetszőlegesen a mazsolát.
2. Lépés
Egy robotgép vagy kézi mixer segítségével keverjük össze a vajat és a cukrot közepes sebességgel 1-2 percig. Adjuk hozzá a vaníliát és a tojást egy időben. Keverjük bele a száraz hozzávalókat és keverjük alacsony sebességen, amíg nagyjából össze áll. Ne ijedjünk meg, egy kicsit darabos lesz a pisztácia miatt.
3. Lépés
Vegyük ki a tésztát (ha túl ragacsos megszórjuk liszttel). Osszuk három részre, és alakítsunk belőle hosszú, lapos formákat. Helyezzünk a sütőlapokra és süssük 20-25 percig. Vegyük ki hűlni, majd utána szeljük féloldalasan fel őket.
4. Lépés
A kis darabokat helyezzük vissza a tepsibe, hogy a közepük felfelé legyen és így is süssük őket 2-3 percig, amíg szépen aranybarnára pirulnak.
Értékelések
(4 / 5)
1 személy értékelt
3 779 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
65,2 kcal -
Zsír
2,1 g -
Szénhidrát
10,3 g -
Fehérje
1,5 g