Citromos piskóta

2013-10-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A következő süteménnyel igazán egyszerű dolgunk van.

Ezeket szerezd be:

  • 225g sótlan vaj
  • 225g porcukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 225g rétesliszt
  • Öntet:
  • 1,5 citrom leve
  • 85g porcukor

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra 4. Keverjük össze a lágy vajat és a porcukrot, amíg krémes állagú lesz, majd adjunk hozzá a tojásokat. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd jól keverjük el.

2. Lépés

Vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy közepes gyümölcskenyér formát, majd öntsük bele a tésztát. Süssük 45-50 percig, vay tűpróbáig. Az öntet elkészítéséhez keverjük össze a citromlevet és a porcukrot, majd öntsük le vele a süteményt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8 039 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    399 kcal
  • Zsír

    21g
  • Szénhidrát

    50g
  • Fehérje

    5g